Valencià
La directiva de Lambda, col·lectiu LGTBI institucional de València, i Fran Fernández, el seu coordinador, han presentat una querella per injúries i calúmnies contra membres del programa TOFUria, una ex-treballadora de l’entitat i tota Ràdio Malva. És la tercera vegada que Lambda va als tribunals per aquest cas: Primer amb un procés civil de conciliació ja conclòs, i després de l’arxiu de l’acusació de delictes d’odi per part de la fiscalia. Aquests delictes podien implicar entre 6 mesos a 2 anys de presó, a més a més de la indemnització monetària de 240.000€ que Lambda continua exigint.
Aquest procés es va iniciar arran d’episodis de TOFUria, un programa transfeminista d’humor polític de Ràdio Malva, la ràdio lliure dels Poblats Marítims de València. Una ex-treballadora de Lambda va compartir les seues experiències laborals i les d’altres companyes. Poc després es van fer públics, en un article de La Directa i mitjançant un comunicat que van emetre lis seuis ex-treballadoris, diversos casos de vulneració de drets laborals per part de l’entitat i de serveis públics vinculats com Orienta i l’Armari de la Memòria. Lambda ha perdut tots els judicis laborals, o ha arribat a pactes on reconeixien la il·legalitat dels acomiadaments. El Col·lectiu Lambda ha gastat desenes i desenes de milers d’euros en indemnitzacions per acomiadaments improcedents, a atacar judicialment a les persones acomiadades i ara a atacar a persones que ho van fer públic. Una quantitat de diners que no només no es fa servir en favor de la comunitat LGTBIAQ+ valenciana, sinó que utilitza per a fer mal a qui en forma part.
Lambda ha intentat, tant per la via judicial com a través de la premsa, ometre el fet que les persones denunciades són també part del col·lectiu LGTBIAQ+. Va intentar, sense èxit, fer passar davant la fiscalia de delictes d’odi una denúncia pública d’explotació laboral com si fora contingut LGTBIfòbic. A més, les persones imputades són transmaribibolleres econòmicament precàries, i Ràdio Malva és un mitjà de comunicació popular i autogestionat. Això contrasta amb la major solvència econòmica de les denunciants i amb la seua disposició a mitjans de comunicació i contactes institucionals que no estan al nostre abast. Considerem que es tracta d’ un atac alliçonador per a que no es parle d’aquest patró d’explotació laboral, perseguint el que han considerat la baula més feble, i un atac indirecte contra Orgull Crític per eclipsar el monopoli de Lambda sobre el dia de l’Orgull.
Però l’acarnissament de Lambda no acaba ací. En la querella i en la nota de premsa s’esmenta que una companya nostra té un judici pendent per amenaces i delicte d’odi, ometent que la persona denunciada és trans, mentre que la denunciant és coneguda pel seu odi a les persones trans. La querella també al·lega que TOFUria va criticar a un conegut professional sanitari acusat de transfòbia per persones a les quals va tractar, en tots dos casos amb la finalitat de donar contingut a la denúncia i criminalitzar a les denunciades.
Podeu llegir o escoltar el comunicat que es va llançar l’estiu passat quan es va iniciar la primera denúncia.
Necessitem diners per a pagar al nostre equip jurídic i per a cobrir les multes que pogueren derivar-se. Esperem comptar amb vosaltres en la mesura en la qual pugueu, ja siga parlar del tema en els vostres esdeveniments, compartir informació per les vostres pàgines web i xarxes socials, donar-nos suport econòmicament o qualsevol altra ajuda que pugueu prestar.
Grup de suport a les persones denunciades per Lambda

Castellano
La directiva de Lambda, colectivo LGTBI institucional de Valencia, y Fran Fernández, su coordinador, han presentado una querella por injurias y calumnias contra miembros del programa TOFUria, una ex-trabajadora de la entidad y toda Radio Malva. Es la tercera vez que Lambda va a los tribunales por este caso: Primero tras un proceso civil de conciliación ya concluido, y después tras el archivo de la acusación de delitos de odio por parte de la fiscalía. Estos delitos podían acarrear entre 6 meses a 2 años de prisión, además de la indemnización monetaria de 240.000€ que Lambda sigue exigiendo.
Este proceso se inició a raíz de episodios de TOFUria, un programa transfeminista de humor político de Radio Malva, la radio libre de los Poblados Marítimos de Valencia. Una ex-trabajadora de Lambda compartió sus experiencias laborales y las de otras compañeras. Poco después se hicieron públicos, en un artículo de La Directa y mediante un comunicado que emitieron sus ex-trabajadoris, varios casos de vulneración de derechos laborales por parte de la entidad y de servicios públicos vinculados como Orienta y l’Armari de la Memòria. Lambda ha perdido todos los juicios laborales, o ha llegado a pactos donde reconocían la ilegalidad de los despidos. El Col·lectiu Lambda ha gastado decenas y decenas de miles de euros en indemnizaciones por despidos improcedentes, en atacar judicialmente a las personas despedidas y ahora en atacar a personas que lo hicieron público. Una cantidad de dinero que no sólo no está usando en favor de la comunidad LGTBIAQ+ valenciana, sino que utiliza para hacer daño a miembros de ésta.
Lambda ha intentado, tanto por la vía judicial como por medio de la prensa, omitir el hecho de que las personas denunciadas son también parte del colectivo LGTBIAQ+. Intentó, sin éxito, hacer pasar ante la fiscalía de delitos de odio una denuncia pública de explotación laboral como si fuera contenido LGTBIfóbico. Además, las personas imputadas son transmaribibolleras económicamente precarias, y Radio Malva es un medio de comunicación popular y autogestionado. Esto contrasta con la mayor solvencia económica de las denunciantes y con su disposición a medios de comunicación y contactos institucionales que no están a nuestro alcance. Consideramos que esto es un ataque aleccionador para que no se hable de este patrón de explotación laboral, persiguiendo a lo que han considerado el eslabón más débil, y un ataque indirecto contra Orgull Crític por eclipsar el monopolio de Lambda sobre el día del Orgullo.
Pero el ensañamiento de Lambda no acaba ahí. En la querella y en la nota de prensa se menciona que una compañera nuestra tiene un juicio pendiente por amenazas y delito de odio, omitiendo que la persona denunciada es trans, mientras que la denunciante es conocida por su odio a las personas trans. La querella también alega que TOFUria criticó a un conocido profesional sanitario acusado de transfobia por personas a las que trató, en ambos casos con el fin de darle contenido a la denuncia y criminalizar a las denunciadas.
Podéis leer o escuchar el comunicado que se lanzó el verano pasado cuando se inició la primera denuncia.
Necesitamos dinero para pagar a nuestro equipo jurídico y para cubrir las multas que pudieran derivarse. Esperamos contar con vosotres en la medida en la que podáis, sea hablar del tema en vuestros eventos, compartir información por vuestras páginas web y redes sociales, apoyarnos económicamente o cualquier otra ayuda que podáis prestar.
Grupo de apoyo a las personas denunciadas por Lambda


















